World Cup schaatsen in Stavanger

World Cup schaatsen in Stavanger

Voor de tweede World Cup van het seizoen treffen de schaatsers elkaar in het Noorse Stavanger. De Nederlandse toppers zullen er in de Sørmarka Arena een schepje bovenop moeten doen om de internationale concurrentie het hoofd te bieden na de eerste ontmoeting in Polen, waar vooral de Aziatische schaatsers hun goede vorm toonden. Voor Nederland is dat belangrijk omdat via het wereldbekercircuit het aantal startplaatsen voor de Olympische Spelen wordt bepaald.

De NOS zendt alle wedstrijden live uit, op radio, televisie en online. Vrijdagmiddag is er een livestream-uitzending, te volgen via NOS.nl en de app, gepresenteerd door Henry Schut. In de late avonduitzending op NPO 1 zenden we die dag een samenvatting uit, gepresenteerd door Rivkah op het Veld. Zaterdag en zondag lopen livestream en televisie gelijk, met zaterdag Henry Schut en zondag Dione de Graaff als presentator.

Het commentaar bij de beelden komt van Herbert Dijkstra en Erik van Dijk. De luisteraars op NPO Radio 1 worden op de hoogte gehouden door Sebastiaan Timmerman, met flitsen in de lopende programmering en in NOS Langs de Lijn.

Vrijdag 19 november  
NOS Sport Schaatsen WC Stavanger 23.41-00.11 uur, NPO1
livestream nos.nl 17.00-19.15 uur
Zaterdag 20 november
NOS Sport Schaatsen WC Stavanger 14.55- 17.50 uur, NPO 1
livestream nos.nl 14.55-17.50 uur
Zondag 21 november NOS Studio Sport 13.10-17.50 uur, NPO 1
livestream nos.nl 15.00-17.30 uur

foto: ©anp

Deel dit artikel