NOS Stories: Nieuws om te delen

NOS Stories: Nieuws om te delen

NOS Stories brengt vanaf vandaag nieuws uit de belevingswereld van jongeren, op YouTube, Instagram en Snapchat. NOS Stories is gericht op jongeren van 13 t/m 18 jaar en biedt verhalen die hen op de hoogte houden van het nieuws, uitleg geven en helpen een mening te vormen.

De NOS is er altijd, overal en voor iedereen. Oók voor jonge Nederlanders en op sociale media. Daarom startte de NOS in 2015 een pilot op Instagram (voorheen: NOS Kort) met korte nieuwsvideo’s voor jongeren. Het kanaal groeide uit tot het grootste nieuwskanaal op Instagram, met ruim 300.000 volgers in 2018 én werd dit jaar bekroond met twee Beste Social awards, in de categorie Beste Nieuwspagina en Beste Bedrijfsaccount.

Om jongeren nóg beter te kunnen bedienen met nieuws, introduceert de NOS nu NOS Stories. Op Instagram zien volgers nog steeds hun vertrouwde nieuwsvideo’s, maar daarnaast kunnen zij nu op YouTube en Snapchat terecht voor o.a. langere nieuwsverhalen en om zelf mee te praten over actuele thema’s.

NOS Stories
Op Instagram post de redactie dagelijks video’s die je in 15 seconden op de hoogte brengen van het laatste nieuws. Je vindt hier ook ‘Explainer’-video’s waarin nieuwsonderwerpen verder worden toegelicht, zoals de HPV-prik bij meisjes, of de ruzie tussen Trump en Kim Jong-un.

Op YouTube onderzoekt NOS Stories onderwerpen die recht uit het leven van jongeren komen. Zoals: hoe verdienen YouTubers hun geld? En wat betekent de nieuwe privacywet voor jou? In de serie ‘De Waarheid Over’ op YouTube zoeken we dit voor je uit.

NOS Stories doet verder live verslag van evenementen. Dit zie je op Snapchat en Instagram. Bovendien organiseert de redactie live discussies met jongeren – zogenaamde ‘Real Talks’ – over actuele en soms gevoelige thema’s zoals ‘sexting’ (verspreiden van naaktfoto’s) op sociale media.

Zien wat NOS Stories is? Check https://www.instagram.com/stories/nosstories/ op Instagram.

NOS Stories is te vinden op Instagram (www.instagram.com/nosstories), YouTube (www.youtube.com/nosstories) en via de app Snapchat (account ‘nosstories’).

Deel dit artikel