De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Matthijs Weststrate

Mijn sport-journalistieke leven stamt uit begin jaren 90. Als veertienjarig gupje rolde ik voor de Lokale Omroep Bussum mijn reporterphone-snoer al uit vanuit de bestuurskamer naar het hoofdveld van voetbalvereniging SDO. Toen al onder de rook van het Media Park in Hilversum dus.

Na omzwervingen langs een lokaal tv-station in Twente en de sportredactie van dagblad De Stentor in Zwolle volgde ik in die laatste stad uiteindelijk de opleiding Journalistiek.

Bij NOS Sport kon ik als stagiair aan de slag. Een jaar lang digitaal stalken resulteerde vervolgens in een vast fulltime dienstverband als beeldredacteur. Tien jaar later kwam mijn droomkans voorbij: er was plek voor een sportverslaggever. Daar ging ik vol voor. En met succes.

Zes minuten kippenvel die ik nooit zal vergeten...

Nu mag ik met mijn neus bovenop topsport zitten. Mensen die hun leven, ziel en zaligheid inzetten om hun sportieve droom te verwezenlijken. Dat is fascinerend, boeiend en genieten.

Wat me tot nu toe het meest is bijgebleven is de ontmoeting met oud-judoka en tweevoudig Olympisch kampioen Wim Ruska. Verworden tot een broze man op leeftijd, maar met nog steeds de glinstering in de ogen van een olympisch kampioen. Het was – eind 2011 – mijn allereerste item als verslaggever. Zes minuten kippenvel die ik nooit zal vergeten...

*