De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Jeroen Wollaars

Ooit waren er babyfoons die je kon afluisteren op elke willekeurige FM-radio. De reikwijdte was een paar honderd meter en het duurde niet lang voor ik ‘m had aangesloten op een mengpaneel en letterlijk vanaf mijn zolderkamer radio maakte voor de hele buurt. Ik geloof niet dat er iemand luisterde, maar dat maakte me niet uit. 

Toch ging ik geen journalistiek studeren. Halverwege de jaren ’90 kwam het internet op, en ik vond het veel spannender om me daarin te verdiepen. Vorm te geven, te programmeren, maar ook te schrijven. Want via een bijbaan bij Planet Internet kwam ik, als redacteur van de Sex en Economie Planet, langzaam echt op het journalistieke pad.

Ik kan me geen mooier vak voorstellen

Toen ging het van AT5 -waar ik eigenlijk alles geleerd heb- naar de NOS. Eerst als redacteur, later als verslaggever, nu als correspondent. 

Van de gruwelijke aanslagen van Breivik en hoe Noorwegen daar mee omging, tot de vraag waarom Suriname opnieuw voor Bouterse koos, tot een marathonvergadering in Minsk over oorlog en vrede in de achtertuin van Europa. Als correspondent sta je vooraan als er geschiedenis gemaakt wordt. En ben je als het ware de eerste geschiedschrijver. Ik kan me geen mooier vak voorstellen. En gelukkig luisteren en kijken er tegenwoordig wél mensen naar de verhalen die ik maak :-)

*