De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Arno Vermeulen

Als chef commentatoren bij NOS Sport ben ik commentator en geregeld ‘duider’ in Nieuwsuur, NOS Studio Voetbal en op radio en internet. Voetbal volg ik het meest intensief, maar ik ben een veelvraat en geniet ook van andere topsport.

Na de School voor de Journalistiek heb ik onder andere gewerkt bij de TROS, AVRO, Filmnet, Canal+ en WK Producties. Vanaf  1988 was ik bij tien grote voetbaltoernooien aanwezig en bij de Olympische Spelen van Barcelona en Atlanta. Vanaf mijn periode bij Filmnet combineer ik het aansturen van collega-journalisten met zelf commentaar geven . Voor mij een ideale combinatie.

Voetbal volg ik het meest intensief, maar ik ben een veelvraat en geniet ook van andere topsport

Als geboren Alkmaarder tikt mijn voetbalhart wat harder voor AZ dan voor andere teams. Vanaf mijn achtste jaar bezocht ik de Alkmaarse Hout, totdat ik als vijftienjarige uit Alkmaar verhuisde.

Van alle grote evenementen kijk ik met veel plezier terug op de Olympische Spelen van Barcelona: compact en georganiseerd in een stad die een geweldige opkikker kreeg door deze Spelen. De laatste voetbaltoernooien (Zuid-Afrika, Polen/Oekraïne en Brazilië ) waren uitdagend, maar productioneel ook ingewikkeld. Het lijkt mij relaxt om in 2016 tijdens het Europees Kampioenschap in Frankrijk te werken.

*