De NOS is de grootste journalistieke organisatie van Nederland en staat voor veel mensen symbool voor betrouwbaarheid. Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem. Nieuwsgierig naar de persoon achter dat gezicht of die stem? Hier stellen zij zich aan u voor.

Hugo van der Parre

Na een studie Algemene Literatuurwetenschap in Nijmegen ben ik begin jaren ’80 in de journalistiek gerold, als redacteur bij het toenmalige AVRO’s Radiojournaal, een van de oermoeders van het NOS Radio 1 Journaal.

In 1992 stapte ik over naar televisie. Naar RTL Nieuws, waar ik eerst eindredacteur en later adjunct-hoofdredacteur was. Via NOVA (het huidige Nieuwsuur), kwam ik in 2010 bij NOS Nieuws.

Als onderzoeksjournalist mag ik me verdiepen in veel belangrijke dossiers

Als onderzoeksjournalist mag ik me verdiepen in veel belangrijke dossiers: van gezondheidszorg, de Fyra en gevaarlijke fabrieken tot de NSA en de vliegramp met de MH17.

Het mooie aan dit werk is dat je feiten en verbanden kunt blootleggen die tot dan toe verborgen zijn gebleven en daarmee kunt bijdragen aan een goede nieuwsvoorziening voor het publiek.

*