Gert-Jaap Hoekman

Hoofdredacteur NOS Sport

“Je kunt ook iets proberen om erachter te komen wat je níet leuk vindt.” Met die aanmoediging zette ik mijn eerste stappen als leidinggevende in de journalistiek, bij het tijdschrift Nieuwe Revu.

Daarvoor ging ik als verslaggever de wereld over. Mee met zanger Wouter Hamel in Tokio, naar de snackbar met Markplaats-miljonair Bob Crébas en achter Ruud Gullit en David Beckham aan bij LA Galaxy.

En nog eerder; langs de topamateurvelden in Zwolle en omstreken, voor de Zwolse Courant.

Ik hou van het verhaal achter het nieuws. Door tijd te investeren en vaker met hoofdrolspelers uit de actualiteit op te trekken, hoor je meer en ken je het complete verhaal vertellen.

Maar ik heb ook altijd interesse gehouden voor innovatie en strategie. En hield me als redacteur en verslaggever bovendien aan budgetten en deadlines. De stap naar een leidinggevende rol lag dus op de loer.

Na enkele jaren als chef redactie en hoofdredacteur bij Revu, maakte ik in 2012 de overstap naar NU.nl. Eerst als adjunct, later als hoofdredacteur. Daar heb ik gebouwd aan de groei van online journalistiek. NU.nl begon als kort en snel, maar is tegenwoordig een volwassen nieuwsredactie. Met eigen nieuws en uitleg over complexe zaken.

Bij NU.nl kon ik ook mijn interesse in innovatie kwijt. Een redactie die veel vrijheid en vertrouwen voelt, durft veel meer en maakt snel stappen.

Vanaf de zomer van 2023 ben ik hoofdredacteur van NOS Sport. De grootste sportredactie van Nederland heeft alles in huis. Veel bereik, veel verschillende platforms en experts op veel gebieden.