Lot Lewin

Nieuwslezer NOS Nieuws

Toen ik in 2001 begon aan de opleiding voor journalistiek had ik niet durven dromen dat ik nu mensen op de landelijke radio zou mogen bijpraten over de belangrijkste gebeurtenissen in binnen- en buitenland. Ik zie dat als een grote eer. 

In 2005 ben ik begonnen bij RTV Noord-Holland. Daar heb ik het vak van verslaggever mogen leren. In die tijd ben ik de provincie honderden keren doorgereden op zoek naar mooie verhalen. Op die manier heb ik veel bijzondere mensen gesproken en aangrijpende verhalen mogen vastleggen voor radio en tv.

Nu heb ik me toegelegd op nieuwslezen. Dat is vooral een kwestie van ingewikkelde feiten vertalen tot een logisch en begrijpelijk verhaal waar de luisteraar iets aan heeft. De constante aanvoer van nieuws en de selectie daarvan, maken het tot een interessante uitdaging.

Mijn eerste leesdienst was direct ook de meest heftige. Dat was begin 2015 toen in Frankrijk een dubbele gijzeling door terroristen aan de gang was. Omdat er constant nieuwe ontwikkelingen waren, maakten we extra uitzendingen. Dat was natuurlijk spannend, maar belangrijker nog is dat het precies is waar ik het voor doe: nuttig, relevant en actueel werk leveren.